Commissie Groen

De commissie Groen organiseert voor alle leden uitstapjes, tuinbezoeken, workshops, enz.

Contactpersoon: H. Klappe-Niewold, tel. 417289 / hklappe@online.nl

J. AB-Zenner en B. Prins-Weber


12-2016


Kerststukjes maken.
Op 19 december waren creatieve Vrouwen van Nu met ‘groene’ vingers kerststukjes aan het maken bij SV Bovenburen. Deze stukjes worden tijdens de kerstavond op de tafels gezet ter versiering en er worden ook o.a. kerststukjes gebracht naar zieke leden. Ze maken elk jaar prachtige werkstukken.

Op onderstaande foto’s zie je de dames heel druk bezig.

Foto’s Sophia Ottevanger


Kerststukjes maken 2016

12-2015

Kerststukken maken.

We waren met een grote groep bij Marleen Wilbrink in Hoogezand om ons jaarlijkse kerststuk te maken. Altijd gezellig met koffie en lekkers.
Ook dit jaar is het weer gelukt om met een fraai werkstuk huiswaarts te gaan. 

Hillie Klappe

   

De dames van de "Commissie Groen" maakten prachtige kerststukjes. 
Deze dames hebben echt "groene" vingers. 


Foto's Gé Algera


12-2014


Workshop  kerststukje van de Vrouwen van Nu afd. Winschoten op woensdag 10 december 2014

Er hadden zich 12 dames opgegeven voor het maken van een kerststukje. Hillie Klappe gaf ons het voorbeeld en het resultaat was heel mooi. Alle stukjes waren hetzelfde maar door eigen inbreng toch ook weer heel verschillend.

CommGroen 12-2014Aankleding zaal voor de kerstavond op 15 december 2014

Creatieve Vrouwen van Nu zijn bezig met de voorbereidingen voor de aankleding van de zaal op de kerstavond.

Op 15 december worden deze prachtige werkstukken naar Zalencentrum Lamain gebracht.
De dames hebben zich weer van hun creatieve kant laten zien.
De zaal zal weer prachtig worden 'aangekleed' met de kransen aan de muur en de bloemstukjes op tafel. 

Er zijn ook extra bloemstukjes gemaakt voor de zieken. Die worden dan de volgende dag naar hun toegebracht.

Foto's:
Annet Bakker

CommGroen 12-2014-2Uitstapje Culturele Commissie en Commissie Groen

Op 18 september hebben de culturele commissie en de commissie groen gezamenlijk een bezoek gebracht aan museum Musica en aan City Channel Garden in Stadskanaal. 

Het museum is gevestigd in het 100 jaar oude voormalig Ned. Hervormde kerkje Bethel. De familie Norder heeft in de loop der jaren heel wat draaiorgels, harmoniums, piano’s, pianola’s  harmonica’s, speeldozen en oude radio’s verzameld. Uit alle instrumenten komt geluid.

Hoewel de heer Norder zegt geen noot te kunnen spelen laat hij de mooiste melodieën horen precies zo als dat vroeger ook in huiskamers en de danscafe’s gebeurde. De heer Norder heeft alles wat stuk binnenkwam zelf gerestaureerd. Of het nu een pianola of speeldoosje of een groot draaiorgel is, hij vertelt er met veel enthousiasme over. De opstelling is zo dat je de ontwikkeling van de techniek van de instrumenten in de loop der jaren ziet veranderen: van metalen platen en rollen met puntjes of gaten naar kartonnen rollen en cassettebandjes.  
 
Het grote draaiorgel de Lorelei heeft hij voor een groot deel zelf gebouwd. Ook de voorkant van het draaiorgel is door hem gemaakt. In een kamer achter het museum staan nog allerlei voorwerpen van vroeger: oude kachels, serviesgoed, gereedschap van vroeger en huishoudelijke attributen. Het was een gezellig en geslaagd bezoek aan het museum. 

Daarna zijn we naar de City  Channel Garden gegaan. We werden ontvangen door Lida Lourens  met een kopje thee/koffie. Zij verzorgt sinds een jaar de tuin alleen. Daar heeft ze een dagtaak aan. De tuin is 25 are groot en alles is beplant tot in de kleinste hoekjes. De bovenste laag is een meter dik, en daar onder ligt een veenlaag. Dat is goed voor de afvoer van water. In de bovenste meter  zitten allerlei bollen iedere laag bevat een ander soort bol zodat er telkens weer een andere soort bloeit. Op verschillende diepte gaan er 10.000 bollen van een kweker uit Noord-Holland de grond in. In februari beginnen dan de camelia’s en sneeuwklokjes in alle soorten en maten. Daarna de botanische krokussen en scilla’s  fritularia’s , muscaries en puschkinia’s  In maart en april staat de tuin vol narcissen en tulpen. Daarna komen de bolgewassen die later in het jaar bloeien.
 
Iedere drie weken gaat Lida de tuin door om alles te bemesten zodat alle nog te bloeien planten ook goede voeding krijgen en zo mooi kunnen bloeien. Na de uitleg over de tuin gingen we de tuin in. Met veel kennis van zaken vertelde ze over alles wat in de tuin aan planten en struiken te zien is. Planten en struiken die ze zelf gehaald heeft uit verschillende werelddelen. We mochten, als we wilden, van alle planten zaad meenemen. In de tuin gaat er niets verloren. Het snoeihout wordt achter in de tuin als houtwand opgestapeld  zodat de vogels daar hun voedsel uit kunnen halen  Ook wordt er snoeihout versnipperd voor de tuinpaden. En vooral, er wordt geen gif gestrooid. Zieke planten en bollen worden verwijderd. 
Het was een gezellige en leerzame middag. Zeker de moeite waard om volgend voorjaar nog een keer te gaan om al die bollen te zien bloeien.

Gé Algera

De foto's van het eerste deel van het uitstapje staan bij de Culturele Commissie

Comm Groen

Uitstapje Commissie Groen naar de Landesgartenschau in Papenburg op 23 juli 2014Het is prachtig weer als we met 7 dames naar Papenburg rijden om daar de Landesgartenschau te bezoeken.
Het bestaande park van Papenburg is omgetoverd in één grote bloemen- tuin.
Bloeiende borders, waterpartijen, gezellige terrasjes en een soort van boomkroonpad waar je een mooi uitzicht hebt over het park.
Ook aan de kleintjes was gedacht met een speeltuin en klim mogelijkheden.
In Papenburg zelf was ook alles versierd met prachtige bloemperken, hanging baskets en grote bloembakken.
Kortom een gezellige middag je uit met de commissie Groen.

Verslag: Hillie Klappe
Foto’s: Helga Korporal
 

Workshop foam decoratie maken 12 december 2013

Donderdagavond 12 december had de Commissie Groen een workshop in een zaal van S.V. Bovenburen. De workshop werd gegeven door Jantje Gips-Kolthof uit Finsterwolde. Er hadden zich 15 dames opgegeven. Het was een gezellige, actieve avond. Er werd een mooie tafeldecoratie gemaakt met foam bloemen.
Uitstapje naar Fruitteeltbedrijf Molema 10 mei 2012


Er zijn 15 dames mee geweest naar fruitteeltbedrijf Molema in Nieuwolda waar we werden ontvangen, hoe kan het ook anders, met koffie en appelgebak van eigen teelt, heerlijk!

De heer Molema nam ons aan de hand van mooie dia’s en een goed verhaal mee in het bedrijf. Daarna kregen we ook een rondleiding door het bedrijf. Door de vele regen van de afgelopen tijd konden we helaas niet de boomgaarden in. Wel konden we genieten van de bloeiende appelbomen.

Dit fruitteeltbedrijf is een bijzondere afwisseling tussen al het graan waar deze streek zo bekend om is.

In juni, juli en september kunt u zelf fruit plukken en verder bent u het hele jaar welkom in de boerderijwinkel.Voor de openingstijden kunt u terecht op www.boerderijwinkelmolema.nl.

Paasworkshop 29 maart 2012

Op donderdag 29 maart hadden we een paasworkshop bij Marleen Wilbrink in Sappemeer. Marleen is o.a. docent groen aan het Aletta Jacobs in Sappemeer.

In de grote timmerwerkplaats van haar man, de firma Wilbrink, was er voldoende ruimte voor iedereen.

Na een kleine introductie van wat de bedoeling was werden we aan het werk gezet.

We kregen allemaal een mooie schaal om het paasstuk op te maken.

Na het verzamelen van het materiaal, wat ruim aanwezig was, gingen we aan de slag.

Het was een gezellige en geslaagde avond.

Het resultaat ziet u op de foto's:
 
 
 

Paasworkshop op 20 april 2011

Onder leiding van Brigit Prins, Alie Baas en Lucie Dolfing, werden met verse voorjaarsbloemen prachtige paasstukken gemaakt.

Deze drie dames hadden thuis zelf al een voorbeeld gemaakt, zodat de andere 5 dames konden zien wat de bedoeling was.

Op de foto's is duidelijk te zien hoe het begin er uitziet en hoe de eindresultaten zijn.

Schitterend! Een sieraad in huis met de paasdagen.


Commissie Groen


Op 25 maart was het eerste uitstapje van de Commissie Groen.
Met eigen auto's gingen 11 dames naar Zeijen naar de 'Oranjerie'. Het was heerlijk weer en de stemming zat er al vanaf het begin in. In de Oranjerie was enorm veel te zien en te koop. De topattractie was de expositie: 'Kunst op Schaal',
beschilderde eieren gemaakt door Nederlandse en Europese kunstenaars.

Verder waren er voor de kleinere beurs prachtige sjaals, curiosa en natuurlijk paasdecoraties te koop.

De meeste dames zijn met iets moois naar huis gegaan.

Na het rondkijken en shoppen hebben we heerlijk buiten gezeten met koffie, thee en heerlijk ambachtelijk gemaakt gebak.

Al met al een prachtige middag. Dit eerste uitstapje was een groot succes!