Fietsclub
Contactpersoon: R. de Haan-Wesseling, tel. 430150

Vanaf begin april wordt er om de 2 weken op woensdagmorgen gefietst, 2 keer in het seizoen een hele dag. De fietsroutes worden steeds door 2 leden van de fietsgroep uitgezet. Vaak in de naaste omgeving van Winschoten, maar een hele fietsdag brengt ze wat verder van huis. De 1e fietsmorgen 3-4-2019.
 
Een frisse start onder leiding van Ineke Groenewold en Geke Garrelts met in totaal 16 dames vol goede moed en zin gestart met een nieuwe reeks fietsroutes. Deze ging door Winschoten, Hoge Brug, langs het water richting Oude Pekela oversteken van Turfweg richting Bronsveen, Hoorn, daarna Kenterweg richting Wedderveer, paviljoen Wedderbergen, daar "heerlijke koffiepauze".
Na verdiende rust binnendoor naar Blijham om aan de linkerkant van de provinciale weg naar Winschoten te fietsen langs kippenfokkerij. In Winschoten zuid hebben ze  elkaar gedag gezegd, na een mooie eerste route met "droog weer" en met frisse neus weer op huis aan gegaan.
Bedankt dames . Op naar de volgende...

Schrijfster : een van de dames  Annelies....


Fietstocht 6 juli 2018
Vandaag waren Roelie de Haan en Hennie Smit de dames voor het maken van de fietstocht: RONDJE WINSCHOTEN.

Er kwamen 17 dames opdagen voor deze ochtend, mooi aantal. Half bewolkt, half zonnig, veel wind, fris, maar droog. Via de Trekweg richting Scheemda, maar bij het bedrijventerrein links en door die wijk naar Haven Zuidzijde. Fietspad langs Hoza naar Winschoterdiep. Daar rechtdoor overgestoken naar de andere kant, via Langeweg, langs station over spoor (achter het spoor) naar Westerlee, bij het Rustpunt Ga(r)stvrij. Een heel mooi aangelegd, gezellig rustpunt met als extraatje een “te huur” huisje voor overnachting. Lekkere kop koffie met cake (slagroom) en aardbeitjes. Smullen!!! 

Als extra-extra een klein glaasje advocaat met sinaasappelsmaak, we wilden er wel blijven zitten, zo verwend werden wij er. De aardige eigenaar heeft foto’s van ons genomen en opgestuurd naar de schrijfster om op de website te zetten. Bij deze gedaan, daar voor hartelijk dank naar HET RUSTPUNT.

We moesten echter toch weer opstappen en na een hartelijk uitzwaaien, via weer een leuke weg, naar de Tranendallaan doorgereden tot de hoogte van de Rosa Caninalaan richting Babybos , richting Zuiderveen, linksaf door Waterpark Tusschenwegen, langs het water naar de Hoogebrug-Blijhamsterweg. Daar was het einde van onze tocht ter hoogte van Old Wolde. Nou dit was met recht: RONDJE WINSCHOTEN- OLDAMBT. Wat kan de directe omgeving van Winschoten toch mooi zijn, vandaag weer opnieuw bewezen, met gelukkig  heerlijk weer.

Bedankt Roelie en Hennie!

Namens een van de fietsters 

Annelies
Hele dag fietsen richting Smeerling 22 juni 2016


Er gingen 14 dames mee, mooi groepje. Het was eerst grijs, maar droog weer. Vanaf de start naar de Beertsterbrug, daar aan de overkant richting de oostelijke ringweg, over spoor, langs het water richting Synergon. Dan naar Blijham, door Blijham, Wedderveer, voorlangs  de camping Wedderbergen, Wedde naar Vriescheloo om onze koffiepauze te hebben bij de Molen van de fam. Prenger. Lekkere koffie met zelfgebakken cake. Altijd lekker. Na deze pauze verder door Vriescheloo en dan naar Veelerveen, naar Veele, natuurlijk voor een bezoekje aan bakker Leta: roggebrood kopen voor een aantal dames. Het werd steeds lekkerder weer, warmer. Na een korte stop verder richting Smeerling via Kolonel Blondeelweg, RuitenAA kanaal en via een fietspad langs een heel mooi gemeanderd water naar onze lunchpauze- stop. De gasterij ‘Natuurlijk Smeerling’ waar de tafels al klaar stonden en  we een heerlijke kom soep kregen, 2 overheerlijk belegde broodjes. Thee, koffie, melk of karnemelk konden we drinken. Wij hebben heel netjes het gebruikte servies op een tafel gestapeld voor de vriendelijke bediening daar. Verder gefietst richting Onstwedde-Wessinghuizen en daar op een schaduwrijk plekje weer even gepauzeerd voor frisdrank en fruit wat sommigen bij zich hadden. Dan weer op de fiets richting Wedde-Wedderveer-Camping Wedderbergen voor, U raadt het al, een lekkerverkoelend ijsje. Na deze verkoelende pauze verder richting Blijham, achterlangs Blijham- parallelweg en tenslotte Winschoten om na plusminus 55 km allemaal naar huis te kunnen gaan. 
Aan deze prachtige dag werkte veel mee: het weer, de stemming onder de dames en de route. Eigenlijk wel alles, er was ook niets gebeurd onderweg, ook belangrijk. 

Kortom een mooie dag om aan terug te denken .

Bedankt Anna Immenga en Ria Katuin.

Namens  één van de  fietsclub,

Annelies 

VVN Fietsen 22-06-2016


En we hebben er deze keer ook nog een film bij:

YouTube-video
Dagfietstocht 19 augustus 2015


Vandaag, 19 augustus 2015, hebben we met 10 dames een heel mooie fietsroute gefietst met Aukje (eigenlijk reserve) en Marietje (ingevallen voor iemand die zich ziek meldde). Via Blijham, Wedderbergen, Vriescheloo, koffie pauze bij de molen, en daarna naar Veelerveen. BoeloTijdenskanaal over, richting Rhede, dan afgeslagen richting Bourtange. Bij Staakenborgh onze lunch: soep en broodjes. Dan naar de Smeerling gefietst, over mooie, bijna onbekende, weggetjes gereden. Naar Onstwedde en Pekela. Bij een al jarenlang bekende ijssalon een heerlijk ijsje gegeten en even aan het water genoten. Een heel fijne dag met mooi weer en een mooie route met dat ijsje afgesloten en daarna naar Winschoten gefietst over Zuiderveen. Bij de Udensweg was de fietstocht afgelopen. 

Marietje en Aukje heel erg bedankt voor een mooie dag.

En……hebt u de foto’s goed bekeken?

Wat zochten ze toch in het gras? Iets verloren misschien?

Gelukszoekers? 

Nou wat denkt u? Wat zouden ze gezocht hebben?


Geschreven door Annelies, één van de deelneemsters.

Foto´s van Annelies Tölken en Roelie de Haan


Fietsen 19-08-2015
Dagfietstocht 24 juni 2015 

 

Op 24 juni gingen we met de fietsgroep een dag fietsen. We reden via het Oldambtmeer, Midwolda en het Kolkenpad naar Nieuwolda. Daar genoten we van een kopje koffie met koek in het onlangs vernieuwde Eetcafé De Brug. 
We fietsten verder over het fietspad langs de dijk van het Nieuwe Kanaal over de Scheve Klap langs het Termunterzijldiep. Via Lalleweer en Borgsweer reden we naar Termunterzijl. 
Op de dijk keken we uit over de Waddenzee. Bij visrestaurant Panman in Termunterzijl hadden we een voortreffelijke lunch. 
Daarna ging de rit via Baamsum en Woldendorp - soms tegen een stevige wind in - richting Oostwold. Op het terras van Theetuin Oostwold genoten we in het zonnetje van een kopje thee of koffie. 
Langs het Oldambtmeer fietsten we terug naar Winschoten.

Roelie de Haan

Fietsen juni 2015


 

Fietstocht 15 augustus 2012


Hele dag fietsen 15-08-12

Vandaag 15-8-12 starten we ‘de hele dag fietsen’ met 16 dames.
Mevrouw Titi Hemmen en Mevrouw Gezien Mellema hebben de tocht uitgestippeld.
Met dit mooie weer is het vanaf het begin genieten, alhoewel het ’s morgens een beetje fris was.
We fietsten door het Babybos richting Veendam. Via een bos “het grote Beukenbos” (vlgs Hillie Klappe is alles Beukenbos), Beneden Veensloot, Korte Akkers, onder N33 door richting Veendam. Daar hebben we onze eerste pauze bij Grand Café 't Plein.
Koffie /cappuccino met heerlijke Groninger koek of cake.
Het was zo lekker daar te zitten, maar we moesten toch een keer verder.
Via Borgercompagnie, Drevenbosch naar Hoogezand. Langs winkelcentrum Hooge Meren, naar Hotel Faber voor de lunch. (hotel Faber is bekend om zijn dansfeesten e.d.)
Een heerlijke lunch bestaande uit soep, 2 belegde broodjes en thee, jus d'orange of melk/karnemelk na. Lekker uitgerust konden we weer op pad.
Ja en nu komt het:
We kregen extra uitgeleide van nieuw op te leiden verkeersregelaars, die op een druk kruispunt voor dat hotel stonden om 't verkeer te regelen. Wij kregen als "groep grijze golf fietsers" voorrang van die regelaar. We moesten wel doorfietsen werd ons toegeroepen!!!
We mochten het hele rondje er omheen als voorrang op iedereen en alle auto's. Zo ging dat lekker snel en zonder stoplichten naar de andere kant toe. Was dat niet prachtig?
We genoten van die extra service.
We vervolgden onze tocht naar Sappemeer. Onderweg kwamen we nog een groente- en fruitverkoophalletje tegen. Sommigen kochten daar wat aardbeien, bonen of bloemkool.
En via het koude "Spitsbergen"  gingen we naar Zuidbroek. En met een omweggetje weer terug naar de brug over de A 7. Doorgereden tot het spoor, linksaf en dan langs het Winschoterdiep.
Onder de N33 door verder richting Scheemda. In een scherpe "Z  bocht" en een vrij grote ruimte om even af te stappen nog even iets fris gedronken en een hapje gegeten. Het is een veel gebruikte stopplaats en de foto's laten het wel zien.
Vol "frisse" en goede moed verder . En in Scheemda nog een lekker ?????.. (zie foto's)
En daar zaten we ook weer zo lekker. Moesten toch weer doorgaan. Langs de Oude Rijksweg verder gefietst helemaal door tot de brug naar de Molenweg van Winschoten.
En daar namen we afscheid van elkaar en ieder ging naar huis, nadat iedereen Titi en Gezien heel hartelijk had bedankt voor de heerlijk geslaagde dag en mooie tocht.
Werkelijk we waren allemaal voldaan van de indrukken onderweg. Bedankt dames.
Op naar de volgende fietstocht.

Namens Annelies.
De foto's zijn van Roelie de Haan en Annelies Thölken
 

Fietslunch 15-08-2012


Fietstocht op 4 juli 2012

Opkomst 24 dames, o.l.v. Riekje Barlagen en Drea Mein dit keer. Eén ding was al geslaagd: het weer.
Een heerlijk zonnetje, een fijne temperatuur en een klein beetje wind. Het werd een hele mooie tocht om Winschoten. Leuke bekende weggetjes, maar ook een heleboel voor velen onbekende paadjes. En daar gaat het om. Om 10 uur gingen we in het prachtige Rosarium, bij het Rozenpaviljoen, koffie drinken met... .( zie foto's). Daarna , goed uitgerust en verzorgd, langs het Winschoterdiep en mooie weggetjes achterlangs Hoza en Virol door Scheemda, over het spoor en links het pad: Over het spoor (heel toepasselijk!).
Daarna langs een veld met heel mooie wilde bloemen gereden(zie de foto's ).Uitkomend in Westerlee en ook weer via heel leuke straatjes en tussendoor paadjes uitgekomen aan de Tranendallaan. Dan langs het spoor weer terug. En daar namen we afscheid van elkaar. Iedereen was het er over eens: een heel geslaagde, mooie fietstocht.


Bedankt Drea en Riekje!

Eén van de fietsende dames,

Annelies.


Fietstocht 18 mei 2011

De laatste ochtendfietstocht, op 18 mei, was weer erg mooi. Het was prachtig weer, de natuur prachtig en veel velden met weggetjes waren omzoomd door wilde bloemen. Tijdens de koffiepauze bij de molen "De Korenbloem" in Vriescheloo maakte Ine van Nes onderstaande foto's.

FIETSCLUB afsluiting seizoen

Vanmorgen( 6 oktober 2010) was er in het Rozenpaviljoen de afsluiting van het seizoen van de Fietsclub. Onder het genot van een kopje koffie met een heerlijk gebakje erbij zaten zo'n 34 dames gezellig bij elkaar. Tineke Gelling opende de koffiemorgen, waarbij ze de dames die de fietsroutes uitzetten, bedankte voor de mooie fietstochten die vaak over nog onbekende wegen of fietspaden gereden werden. Ook stond ze even stil bij hetgeen Hennie Smit weer voor en met ons geregeld had, nadat ze tot een jaar daarvóór 25 jaar lang (bijna) elke fietsroute uitgezet had. Onze fotograaf Annelies Thölken (die door vakantie afwezig was) werd bedankt voor de foto's die ze tijdens de tochten maakte en doorstuurde naar degene die ze op de website plaatste. Hennie Smit vertelde dat we de data wanneer en waarheen we in het volgend seizoen gaan fietsen alvast op een lijst konden zetten. Vanaf eind maart 2011 kunnen we dan weer mooie fietstochten in de regio maken. Ze vertelde dat er nog een klein bedrag in de pot zit, dat we kunnen besteden aan een kaart of kleinigheid, mocht er ooit eens iemand van de fietsclub in een ziekenhuis komen te liggen.
Hieronder een paar foto's die in het Rozenpaviljoen werden gemaakt tijdens de afsluiting van ons fietsseizoen 2009-2010.
Onze laatste fietsmorgen 2010.

Vanmorgen heeft een nieuw lid gelijk meegefietst, kan ze de smaak vast te
pakken krijgen. Voorlopig is het weer gebeurd met onze mooie tochten. Dit keer is door Hennie Smit de route gemaakt, ze was er zelf helaas niet bij. Ze moet voorzichtig doen na haar oogoperatie. Roelie de Haan heeft het van haar overgenomen. Er kwamen 23 dames naar het startpunt. In een heerlijk (fris) zonnetje reden we door het mooie landschap van Reiderwolde. Hier was een stenen- mozaïek bank geplaatst. Deze staan ook bij ´Het Rond´ in Winschoten. Bij de bank was een plaquette met beschrijving van de verloren dorpen in dit gebied. Deze zijn onlangs nog hervonden, staat op de steen. Je moet zelf daar maar eens gaan kijken. Het is de moeite waard. Daarna door de Tjamme met zijn Hooglanders die ons langs het fietspad nieuwsgierig nakeken. Een kop koffie gedronken bij De Pyramide, om even op te warmen na een frisse start. Verder gefietst richting Winschoten en na ongeveer 27 km totaal was deze heerlijke morgen alweer voorbij. Hennie, bedankt voor de mooie fietspaden met bijzonderheden. Op 6 oktober is er nog een koffiemorgen in het Rozenpaviljoen ter afsluiting, maar één ding vind ik zeker: iedereen heeft zijn best gedaan om deze tochten te organiseren en er wat bijzonders van te maken en dit is volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar. Of niet soms?

Ingezonden door Annelies, één van de fietsers.