Website Archief‎ > ‎

Reiscommissie

De reiscommissie bestond uit 5 dames met een bestuurslid. Jaarlijks maakten ze twee uitstapjes. In het voorjaar een dagtocht en in het najaar een middagtocht. Deze middagreis was de laatste reis die deze reiscommissie heeft georganiseerd. De reiscommissie heeft aangekondigd om te stoppen met hun activiteiten*). Het bestuur bedankte op de laatste afdelingsavond voor de zomervakantie, 26 mei 2010, de dames van de reiscommissie voor het organiseren van de reizen die ze in de afgelopen jaren hebben gemaakt.


Kort verslag van de reis naar Twente

Donderdag 19 mei 2011 zijn we met 26 dames op stap geweest naar het mooie Twente. Om tien uur zijn we bij garage Deiman vertrokken. Chauffeur Eddy bracht ons via een mooie landelijke route naar Beuningen waar een koffietafel voor ons klaar stond. Na de koffie tafel vertelde de hoteleigenaar ons over het ontstaan van de serie “Van jonge leu en olde grond”

Na deze uitleg ging er een gids mee die ons langs de plaatsten loodste waar de tv opnames gemaakt zijn. De weg ging langs bijzondere mooie en smalle weggetjes. De bus kon er net langs. En het was een geluk dat we geen tegen liggers hadden. De gids vertelde leuke anekdotes in het Twents.We kwamen langs het prachtige  huis van Herman Finkers. Maar wij zouden volgens de gids hem niet te zien krijgen want dat was nog nooit gelukt.

Maar wij hadden geluk. Herman stond de sloot te maaien met een ouderwetse zeis. De chauffeur was hem al voorbij maar stopte en ging op het smalle paadje een stuk achteruit en toen stonden we oog in oog met een verbaasde Herman Finkers. De gids kende hem persoonlijk en zal later wel uitleg gegeven hebben of nog geven.

Na de rit gingen we naar het tuincentrum ‘Oosterik’ bij  Denekamp. Een aantal dames hebben bloemen mee genomen.

Op tijd, en dat mag een wonder heten met zoveel dames, zijn we weer vertrokken en zijn we op weg gegaan naar het ‘Sprookjeshof’ in Zuidlaren waar we een diner genoten. Al met al een geslaagde dag.

*)We hopen dat we de reisclub  in stand kunnen houden. Er hebben zich twee dames gemeld om volgend jaar een reis te organiseren. Deze dames zijn Tineke Gelling en Agnes de Haan.

Veel succes dames.