Website Archief‎ > ‎

Toneel

Toneelclub van Vrouwen van Nu

De club bestaat al zo’n 35 jaar. En een paar namen van die beginperiode: Mw. Sebens, de regiseusse, Mw. Meinardi, Mw. Ophoven, Mw. Oomkes, Mw. Kolder, Mw. V. Delden, Mw. Kingma, Mw. Gelling (nu nog steeds). Ongeveer 30 jaar geleden is Mw. (Vonk) Engelkens begonnen met regiseren. Mw. Smook is 15 jaar geleden begonnen, Mw. Aaldrink 10 jaar geleden en vorig jaar : 2009 gestopt.


De dames die er nu bij zijn : Mw. Gelling: 35 jaar, Mw. Engelkens: 30 jaar, Mw. Smook: 15 jaar, Mevr. Frans ongeveer 5 jaar, Mw. Bos ongeveer 5 jaar, Mw. Mein: 3 jaar, Mw. Siemons: 4 jaar, Mw. Thölken, sinds oktober 2009.

In het begin werden er stukken gespeeld in 3 bedrijven. Maar nu de laatste jaren éénactes, omdat het onthouden van de teksten toch wat moeilijker wordt. In het begin heeft Mw. Bos ook gespeeld, maar is nu onze souffleur en Mw. Engelkens onze regisseur. Nu ben ik (Annelies) sinds kort bij het toneel en probeer wat op papier te zetten.

Bespreking van de toneelclub.

Dit keer bij Fennie Siemons thuis. Helaas konden Drea, Wil en Johanna er dit keer niet bij wezen, zodat Elly deze rollen zomaar even moest vervangen. De verdeling van de rollen werd gedaan, ook voor diegene die er niet bij waren, daarna nog wat huishoudelijke mededelingen. We begonnen eerst ontspannen(zie foto's), daarna kwam het serieuzere deel van de avond. Nou ja, serieus ging het er niet altijd aan toe. Af en toe was het best wel lachen om bepaalde versprekingen of juist heel goede invulling van de rol. Elly geeft ons af en toe tips of geeft voorbeelden hoe het moet. Op deze manier komen we goed in het inleven in de rol, die we hebben te spelen. Soms moet er nog wat worden veranderd in de tekst, zodat het wat beter loopt. Zo gaan we vanaf nu zoveel mogelijk oefenen en later wat meer de rol spelen,op weg naar onze uitvoering in februari 2011.


De laatste uitvoering

De laatste uitvoering was met de jaarvergadering in februari 2010. Van dat stuk zijn foto’s gemaakt en dan nu een kleine presentatie van de voor bereidingen van zo’n opvoering.